Harvesttime

Filtrera
Kategorier
Varumärke
Pris

Harvesttime

Harvesttime AB är ett designföretag som placerat sig mitt i Göteborg. Företaget startades av Anders Bjärne våren 2000. Det är samma grundare som år 1992 startade Nääsgränsgården.

Harvesttimes sortiment består av figurer i materialet polyresin. Under skapandefasen modelleras varje tomte för han i lera för att sedan användas för att gjuta en form. Resultatet blir sedan alla dessa fina tomtar som man kan inreda sitt hem med under jul. Utbudet är brett men följer en tydlig röd tråd. De flesta figurerna liknar varandra i både stil, form och färg. Produkterna finns runt om i Europa samt i flera inredningsbutiker och e-handlar i Sverige.

Stil och formgivning

Harvesttime arbetar med flera svenska keramiker, formgivare och innovatörer för att ge ett unikt hantverk för den rätta stämningen. Deras stil på hantverket är gammeldags och man kan skickas tillbaka en aning i tiden. Färgerna för tanken i mångt och mycket till känslan av nostalgi som produkterna ger ifrån sig. De använder ofta den mörkröda färgen som slänger en tillbaka till barndomen. Men även mycket traditionellt grått, grönt och vitt finns.

Produkterna från Harvesttime är mysiga och vackra, men tittar man lite närmare på dem är de väldigt roliga. Tomtar som bildar ett band framför adventsljusen, med snaps och glöggflaskor i fickan bland annat. 

Det finns något för alla

Även om julen oftast är röd, grön, grå och vit så kanske inte det faller alla i smaken. Harvesttime tillverkar inte bara tomtar och annan juldekoration i dessa färger. Bland annat har de hundar och katter runt matskål och kockar som håller händerna runt ett värmeljus. De har, kort sagt, något för alla smaker och inredningsstilar vilket gör att du kan sätta en personlig prägel på ditt hem.

Deras produkter kan framförallt locka djurälskaren och musikälskaren kanske lite extra. Många verk är sjungande och dansande tomtar, kanske inte de man brukar se på juldekoration. Finns även ljus med hundar och katter samt tomtar som myser och ger high fives till husdjur och ekorrar.

Harvesttimed födelse

1992 startade Anders Bjärne företaget Nääsgränsgården som slog sig ner i Nääs utanför Floda. Företaget växte och hade flera anställda, tyvärr ledde det också till att Anders tappade glädjen och lusten att driva Nääsgränsgården. Det blev lite för mycket helt enkelt, något som är lätt att förstå.

Anders Bjärne sålde Nääsgränsgården och företagets nya ägare flyttade till Skene i Marks kommun. 

Efter ett tag började saknaden av att driva ett företag och hantverk smyga sig tillbaka till Anders Bjärne igen. Det var då som Harvesttime föddes. Denna gången har han styrt så att arbetet inte tar över och tar bort glädjen och lusten att göra det man egentligen brinner för.

Anders samarbetar med några keramiker, formgivare och innovatörer och arbetar idag på ett sätt för att fortsätta brinna för det man håller på och glädjen av att driva företag kvartstår. Idag åker han runt på mässor i Sverige och utomlands och visar upp de fina och roliga tomtarna som skapas hos Harvesttime. Dessa vackra produkter måste ändå visas upp för världen!

Vi på Kamixa.se tycker det är extra roligt att ha Anders fina tomtar i shoppen.

Välkommen! Fyll i din mailadress och få din välkomstkod på

15% rabatt!

(Ett nyhetsbrev med exklusiva erbjudanden skickas ut ca. en gång i veckan och du kan när som helst avregistrera dig.)

Notera att rabattkoden är giltig i 7 dagar fr.o.m registreringsdatum och kan inte kombineras med andra rabatter.