NeXtime

Filtrera
Kategorier
Varumärke
Pris

Varumärket NeXtime

1970 grundades klockföretaget Alma Clocks, ett holländskt familjeföretag som genom åren blivit världsledande inom sin bransch. Under tiden de vuxit har de också hunnit byta namn till NeXtime.

Dåtidens NeXtime

1970 startade föräldrarna till Alain Fries (som idag är ägare av NeXtime), företaget Alma Clock. Där skapade de handgjorda, vackra, typiska holländska klockor. 

En typisk holländsk klocka ser ofta ut som, vad vi brukar kalla, en Farfars klocka. Upp till är klockorna lika varandra, men de holländska klockorna brukar vara mer detaljrika. Den stora skillnaden på klockorna är att den holländska oftast är helt öppen och visar upp pendylerna. Till skillnad från en Farfars klocka som ofta gömmer pendylerna i ett skåp med en lucka som går att öppna.

Alain växte mer eller mindre upp bland skapandet av klockorna. Tillverkningen av produkterna har alltid lockat honom, precis som internationell handel och inte minst design. Idag arbetar han med att designa klockorna tillsammans med flera andra designers.

År 2000 tog Alain Frie över föräldrarnas företag Alma Clock. En ny generation skulle nu få ta del av  familjens klockor och Alain valde då att byta namnet från Alma Clock till dagens namn, NeXtime. Tillverkningen av de handgjorda klockorna har med tiden anpassat sig till ny teknologi, men fortfarande presterat med kvaliteten.

NeXtime växer

Samma kontor som föräldrarna använda vid skapandet av klockorna för Alma Clock, för snart ett halvt sekel sedan, använder NeXtime än idag. Men år 2005 växte företaget ännu mer och flyttade produktionen till Asien och i samband med det öppnade de ett kontor i Hong Kong. 

Teamen i Nederländerna och i Hong Kong har en gemensam vision, att leverera en snygg produkt av bra kvalitet. Det är också viktigt med den holländska känslan och designen men med en internationell touch. Med hjälp av originaliteten, kvaliteten och kreativiteten som NeXtime erbjuder är de väl kända över hela världen. 

NeXtimes designers

NeXtime arbetar med flera designers i olika länder, en av de är ägaren själv, Alain Frie. Designen är en viktig del och sitter nära hjärtat hos NeXtime. Alain letar ofta efter inspiration, vilket han kan få från besök i fabrikerna. Han är uppmärksam och söker sig efter nya former, konstverk och material. Alains designs beskrivs för att vara innovativ, kreativ och ren.

NeXtime idag

Det finns få klockföretag i Nederländerna, men NeXtime är ett av de och finns idag i över 60 länder. Genom åren har de tillverkat vackra, handgjorda klockor och har med tiden anpassat sig till ny teknologi. Fortfarande med prestanda och kvalité i fokus.

På marknaden har NeXtime den största bredden av klockor. De ger en stark design och stort hantverkskunnande. Här finns klockor för alla miljöer, stilar och smaker. Hos NeXtime kommer man hitta en klocka för alla stilar och tillfällen.

NeXtime brings you good times. 

Välkommen! Fyll i din mailadress och få din välkomstkod på

15% rabatt!

(Ett nyhetsbrev med exklusiva erbjudanden skickas ut ca. en gång i veckan och du kan när som helst avregistrera dig.)

Notera att rabattkoden är giltig i 7 dagar fr.o.m registreringsdatum och kan inte kombineras med andra rabatter.